Otthonok és Kertek

Ha nem mindegy mit iszik, válasszon inkább tisztított vizet!

Szerencsére hazánkban az ivóvíz iható minősítést kapott, de a hálózati víz akkor sem vetekedhet a továbbszűrt és finomított változattal.

Bezzeg régen jó volt- mondhatnánk. És valóban részben igaz is lenne. Húsz-harminc év alatt rengeteg dolog változott, ami befolyásolja az ivóvíz szennyezettségét.  Sok olyan új gyár épült, amik szennyvize a folyókba kerül, a hagyományos trágyázásról áttértek a műtrágyára, ami a talajvízzel, esőzéssel jut tovább. A szennyvizek, csatornák is ugyanoda folynak, ahonnan az ivóvíz kerül vissza a háztartásokba. Arról nem is beszélve, hogy az autós forgalom sokszorosára nőtt, így a vízben is megtalálhatóak lettek a nehézfémek. Természetesen vírusok és baktériumok is élnek ebben a közegben- gondoljunk csak bele, hogy a vízből vett minta alapján elemzik a vírusfertőzés mértékét is. És akkor még nem is beszéltünk a szennyvízzel távozó gyógyszermaradványokról, vagy a hormonokról. 

Ahhoz, hogy megértsük a rendszer működését, érdemes meglátogatni a Vízműveket nyíltnapon, így pontos betekintést nyerhetünk, milyen szennyezés éri vizeinket, és hogy kerül sor a tisztításra. Természetesen itt hatalmas mennyiségről beszélünk, így az eljárás bár alapos, mégis létezik olyan rendszer, ami még tovább tudja szűrni a háztartásokba folyó vizet. Erre kínál megoldást a viztisztitoszerelo.hu fordított ozmózis elvén működő készüléke. Az otthoni víztisztító készülék láthatatlan, hiszen a mosogató alá van beszerelve. Gyakorlatilag 98%-os tisztaságú vizet készít, vagyis az összetevőkön kívül (H2O) szinte mást nem tartalmaz. Képes eltűntetni a vízből a nitrát-nitrit származékokat, klórt, kőolajat, nehézfémeket, gyógyszermaradványokat, vírusokat, baktériumokat. Az ásványi anyag visszapótlásról, pedig egy külön egység gondoskodik.

A tisztított víz fogyasztásával megkíméljük szervezetünket a lehetséges káros anyag bejutásától- bár apróságnak hisszük, de már ezzel is sokban hozzájárulunk egészségük megőrzéséhez és a jobb anyagcseréhez. Levesek, teák főzéséhez is kiváló alapanyag. A tisztított víz nem okoz vízkövesedést, így a háztartási gépek is nagyobb biztonságban vannak, kifejezetten ajánlott vasaló, kávéfőző, párologtató, vízforraló használatához. A tisztított víz a környezettudatos fogyasztó választása, hiszen a csapból folyó tiszta víz használata nem termel műanyag hulladékot, nem szennyezi a környezetet. A víztisztítóra most 50%-os állami támogatás is igénybe vehető. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, éljen tiszta vízzel!

Kis Róbert

Tel.: +36305307306

www.viztisztitoszerelo.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top