Otthonok és Kertek

Környezettudatos matracválasztás

Gondolt már arra, hogy matracvásárlásával is óvhatja a környezetét? Milyen szempontok szerint vásárolunk matracot?

Van, aki a keménységét nézni, valaki a szerkezetét, mások a vastagságát, az árát. Van, aki adatok alapján választ, vagy aki ki is próbálja a fekvéskomfortot.

De arra kevesen gondolnak, hogy vajon az adott matracot hogyan állítják elő, milyen eljárással készül, milyen anyagokat használnak fel hozzá?

A tömegtermelésben a matracok előállításához jellemzően szintetikus műanyagokat használnak. Utóbb rájövünk, hogy ezek sem a környezetnek, sem az embereknek nem tesznek jót. A szintetikus poliuretán habféleségek, ami a matracok elsöprő többségében használatos anyag, súlyosan környezetterhelők, mert a természet nem képes „visszafogadni” ezeket belátható időn belül. Nagyon lassú lebomlású, nagyon terjedelmes anyagok, elégetéskor méreganyagok szabadulnak fel, ráadásul az újrahasznosítás sem megoldott. A felhasználás szempontjából is aggályos, kutatások a PUR anyag egészséget károsító hatását is megállapították.

A Billerbeck nem csak azért lett piacvezető márka, mert hangsúlyt fektet a termékek elsőrendű minőségére és tartósságára. Hanem azért is, mert képes a megújulásra, emellett elsődleges értéknek tartja az árubiztonságot és környezetünk megkímélését.

A természetes és ezért megújuló anyagok alkalmazásakor is, és a vegyészeti úton előállított szintetikus anyagok használatakor egyaránt fontos a környezetmódosító, szennyező hatások csökkentése. A Billerbeck termékek tökéletesítését már a környezetterhelés radikális csökkentése mellett érik el.

2015.-ben született elhatározásuk alapján megjelentek a CORAL termékcsaláddal, amely a legtisztább poliészter előállítási technológiával, az „ocean plastic” nyersanyag felhasználásával készül.

Mára a Billerbeck kifejlesztette a matracaiban a PUR habok teljes értékű helyettesítésére szolgáló új megoldásokat.

Szerencsére ez a törekvés egyre világosabban megfogalmazódó igény a vásárlók részéről is, manapság kifejezetten “menő” például óceáni hulladékból készült termékeket vásárolni.

Ha a matracunk kiválasztásakor ezeket a szempontokat is fontosnak tartjuk, akkor mi is közreműködhetünk abban, hogy megakadályozzuk az Anyatermészet szétrombolását.

www.edesalom.hu

www.billerbeck.hu

www.facebook.com/billerbeck.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top